Winkelen

KNOKKE-HEIST, WAAR MODIEUZE MENSEN IN THERAPIE GAAN

Winkeltherapie. Alle luxe- en designermerken zijn hier in deze chique kuststad aanwezig. Met een aanbod aan winkels dat Parijs of Rome naar de kroon steekt, zal het u aan buitenkansjes in Knokke-Heist zeker niet ontbreken - en dat is soms het grote probleem.

Waar begint u, wanneer u kunt kiezen uit meer dan 1.400 winkels, waaronder tal van meubelwinkels, galerijen, banketbakkerijen, chocoladewinkels en markten?

Dat is een luxeprobleem, dat nog groter wordt wanneer u beseft dat de winkels ook op zondagen en officiële feestdagen open zijn.

 

WINKELS

Knokke-Heist is chic. Dat blijkt al uit hoe de stad eruitziet: de belangrijkste winkelstraat telt juwelierszaken voor de hogere kringen, kunstgalerijen en winkels met tal van producten van internationaal bekende designers.

Dure merken verkopen buitengewoon goed, omdat de welvarende bewoners en bezoekers de tijd hebben om rond te neuzen. In feite is Knokke als modecentrum even bekend als Antwerpen of Brussel.

Langs de Kustlaan in Het Zoute vindt u designerwinkels van Cartier tot Vuitton, van Max Mara tot Ferragamo, en van Hermès tot Burberry. Ook de Belgische vrijetijdsmerken zoals Hampton Bays, Mer du Nord, Donaldson en Baton Rouge zijn een bezoekje meer dan waard, net als meer trendy winkels als Essentiel of Olivier Strelli. Enkele niet-merkgebonden winkels zijn hier al een eeuwigheid gevestigd.

 

EVENEMENTEN

Waar kan het ‘meest luxueuze lifestyle-evenement van het jaar’ beter gehouden worden dan in Knokke-Heist, een van de chicste plekken aan de Belgische kust?

Dit jaarlijkse evenement, is een opwindende mengeling van luxe en schoonheid, kunst en cultuur, gastronomie, reizen en mode. Het zijn echter niet alleen de grote namen die hun collecties voorstellen tijdens dit evenement, ook vele andere modeontwerpers en minder bekende merken komen aan bod.

Voor de liefhebbers van kunst en antiek is er de Art Nocturne Knokke, dat uitgegroeid is tot een van de belangrijkste internationale zomerfestivals voor kunst en antiek in Europa. Wie weet welk meesterwerk u hier misschien zult vinden?

 

NA HET WINKELEN

Dus u hebt die avondjurk in chiffon en tule, en die laarsjes met open tip in namaakslangenleer gekocht... maar waar gaat u nu lopen pronken met dat alles? Het Casino van Knokke is waar u heen moet.

In een stad die barst van de glitter en glamour is dit gebouw uit de jaren 20 de absolute belichaming van elegantie en stijl. Met zijn chique speelzalen, art-decomeubilair en fonkelende kandelaars, die uw halsketting in wit goud en robijn van Bulgari tot z’n recht laten komen, zult u zich er als een ware prinses voelen.