Chocolatier M - chocolate designer

David Maenhout was de 4de generatie van een brouwersgeslacht. In de loop der jaren evolueerde ’Brouwerij Maenhout’ naar een groothandel. Toen de familiezaak enige jaren terug werd verkocht besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken, dit na het volgen van vele opleidingen en buitenlandse stages.

Als innoverend en trendsettend chocolatier in de Belgische chocoladewereld is David, samen met verloofde Isabelle Hertsens en team, gespecialiseerd in het maken van gastronomische chocolade van topkwaliteit met een trendy look.

Naast ons ruim assortiment in de winkel maken wij als ’chocolate designers’ voor sterrenchefs in binnen- en buitenland unieke en op maat gemaakte topcreaties. Een hele eer!

Andere specialiteit van Chocolatier M is de creatie van gepersonaliseerde pralines en geschenken op maat en volgens budget van de klant. Talloze referenties: van verenigingen tot bedrijven en luxueuze hotels wereldwijd. In België alleen al doen ontelbare KMO’s en meerdere BEL-20 bedrijven op jaarbasis een beroep op ons vakmanschap voor het verzorgen van al hun relatiegeschenken.

*

2005 en 2007 - de Knokke-Heist en Zoute praline werden succesvol gelanceerd. Het gekende Z logo op deze laatste praline verwijst naar de meest prestigieuze wijk in deze badstad: het Zoute, {tsoete} in de volksmond.

2008 - Ter gelegenheid van een internationaal paardenspectakel lanceerde ’Chocolatier M’ een unieke praline op basis van paardenmelk & bloedsinaas. Het werd een ongezien succes en oogste veel lof in de nationale en internationale media.

2008 - verscheen een lovend artikel in een Nederlands foodmagazine waarbij Chocolatier M tot de Belgische top 3 werd gerekend, ondermeer door creativiteit, diversiteit, originaliteit en de topkwaliteit van ons gamma.

2009 - chocolatier David Maenhout werd uitgeroepen tot Belgian Chocolate Ambassador door Barry-Callebaut. Dit ambassadeurschap is voor ons bedrijf een hele uitdaging, motivatie en erkenning.

2010 - Chocolatier M was official partner van het Belgisch Paviljoen op de Wereldexpo in Shanghai China. 

2010 - uitgeroepen tot ’chocolate heaven’ door het Britse toonaangevende www.foodepedia.co.uk.

2010 - Chocolatier M scoorde opnieuw met de lancering van een heuse wereldprimeur, de innovatieve umami praline.

2010 - Jurylid op de Belgische selectie van de World Chocolate Masters. ’s Werelds grootste en belangrijkste culinaire wedstrijd uitsluitend gewijd aan chocolade.

2011 Premier Leterme plaatste een bestelling unieke op maat gemaakte pralines die als gift van België cadeau werden gegeven in aanwezigheid van Prins en Prinses aan alle wereldleiders/CEO’s present op het World Economic Forum in Davos. Sarkozy en Carla Bruni, Merkel, President Medvedev van Rusland, Prins Andrew, UN Secretaris-Generaal Ban-Ki Moon en vele andere groten der aarde konden proeven van onze unieke collectie.

2011 - Cacao-expeditie in het Atlantisch amazonegebied in Brazilië en bezoekt er diverse cacaoplantages.

2012 - BBC opnames met de in de UK razend populaire foodjournalist en ’gastronaut’ Stefan Gates voor het bekende programma Gastronuts. Deze opnames waren te zien zijn op CBBC, BBC1 en BBC2.

2012 - Genomineerd voor de voorselectie JCI’s Vlaamse JO & Jonge Ondernemer van het jaar

2012 - uitgenodigd als partner van Culinaria Square te Brussel

2013 - Mijlpaal - Uitgeroepen door de culinaire gids Gault&Millau tot de allereerste ’Chocolatier of the year 2013’ een once in a lifetime achievment award!

2013 - Unieke samenwerking met Toerisme Vlaanderen voor topevent nabij Kremlin in Moskou onder leiding van Minister Geert Bourgeois ter promotie van Vlaanderen

2014 - 2015 - 2016 New website coming soon! Lot’s of news --> follow social media

Instagram: chocolatierm

Facebook: www.facebook.com/chocolatierM