Chocolatier M

Over ons

HomeOver ons

Ons Verhaal

Absolute topkwaliteit

Chocolatier David Maenhout & Isabelle Hertsens en team verwennen hun klanten met unieke chocolades met oog voor design en een sensatie van smaken en texturen met de juiste balans.
Ons geheim: ingrediënten van streekgebonden of wereldse oorsprong van absolute topkwaliteit.

DAVID MAENHOUT

Opgegroeid als 4de generatie van een brouwersgeslacht besliste David de overstap te maken naar de wondere wereld van chocolade toen hij eind de twintig was. Een bewuste keuze nadat de familiezaak werd verkocht. Naast een passie voor food, reizen & expedities vormen stages in Parijs, Barcelona en diverse opleidingen de basis van wat Chocolatier M zou worden, opgericht in 2005. David creërde zijn eigen unieke stijl door uitvoerig te testen en te streven naar perfectie.

AMBASSADEUR

VOOR DE BELGISCHE CHOCOLADE

David zijn creaties vielen al snel op en hij werd uitgeroepen tot Ambassadeur voor de Belgische chocolade door Barry-Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld. Een hele eer!

Als Ambassadeur maakt David deel uit van een wereldwijd netwerk van toppers in hun vak. Met als doel het promoten van Belgische chocolade, ondersteuning in productontwikkeling en delen van kennis.

ISABELLE

OUR NR. 1

Achter elke sterke man staat een sterkere vrouw.

Niet altijd in de schijnwerpers, maar als een geboren manager en vol passie laat Isabelle alle radartjes in het bedrijf draaien als een geoliede machine.

Een vleugje onmisbare vrouwelijke elegantie die Chocolatier M mee zijn glans geeft.

 

Awards

Bekroond door GAULT&MILLAU tot allereerste ‘Chocolatier van het Jaar’.

'Chocolate Personality of the Year 2023': David mocht deze Industry Award als allereerste in ontvangst nemen. Uitgereikt door Chocolaterie Magazine en verkozen door vakmensen uit de sector; chocolatiers, producenten, leveranciers en vakscholen.

Gouden en zilveren awards op competities wereldwijd.

Een ‘Innovatie’ award, uitgeroepen tot ‘Chocolate Heaven’ door Foodepedia(UK), ‘Meilleur chocolatier de sa generation’ door Le Figaro (F), ‘Beste chocolatier van België’ door De Telegraaf (NL), nominatie voorselectie JCI jonge ondernemer van het jaar, beste gerecht op foodfestival ‘Mise en Plage’ te Knokke

... het is maar een greep uit de erkenningen die we afgelopen jaren ontvangen hebben.

CHOCOLATIER M

meets fashion & art

Ellen Petri straalt mee de finesse uit waar Chocolatier M gekend voor staat!

Als topmodel zorgt Ellen voor een stijlvolle presentatie van onze hoogstaande producten.

Met kunstenaars & galerijen, van Knokke tot NYC, kwamen reeds unieke projecten tot stand. Van het matchen van onze pralines met interieur en kunstwerken tot exposities van chocolade figuren.